4-_MGL7434.jpg 5-_MGL7312.jpg 1-_BOF9640.jpg 7-_LEX7026.jpg 2-_BOF9658.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sSocial Club

De AthenA Social Club is een ‘platform’ voor maatschappelijke initiatieven. In 2015 zijn we begonnen met het organiseren van streethockey in de wijk. "We willen AthenA structureel met deze wijken verbinden en hen zo ook de kans te geven om te hockeyen. Dankzij de KNHB en de gemeente Amsterdam wordt er in verschillende wijken in de stad gestreethockeyd op Cruyff Courts en werken we toe naar de eerste toernooien en activiteiten.
 
We hebben destijds de Social Club opgericht en we willen van de Social Club nu een soort platform maken waarmee we andere maatschappelijke initiatieven omarmen en stimuleren. Niet alleen is het leuk als heel Athena weet wat voor leuke en goede dingen er georganiseerd worden, maar wie weet zijn er soms ook mensen die willen helpen in wat voor vorm dan ook.
 
De SC wil betrokken Atheners koppelen aan maatschappelijke kansen en uitdagingen: denk aan groepen die wel een extraatje kunnen gebruiken, mensen die ons netwerk kunnen gebruiken of initiatieven die af en toe een locatie nodig hebben. We willen graag het (sportieve) gebruik van ons complex entameren en zorgen dat ons gebouw zo multifunctioneel mogelijk wordt ingezet.
 

Wil je meehelpen met een van de projecten of heb je andere ideeën/initiatieven?
Neem dan contact op met Tessa Blom.

Enkele initiatieven in het kader van de Social Club:

Project: Hockey voor statushouders

In de voormalige Bijlmer bajes wonen sinds kort statushouders. Vrijwilligers van Athena (en Pinoké) geven daar hockeytraining, dinsdagavond aan volwassenen en zaterdag aan de kinderen. Daarnaast zijn de kinderen welkom op de instuif voor E en F op vrijdagmiddag op de club. En natuurlijk zijn ze ook van harte welkom bij het streethockey.

Hoe kunnen wij hierbij helpen?
Voor sommige kinderen is het vervoer naar de instuif training op vrijdagmiddag een probleem. Wil je daarin helpen, dan kunnen ook zij lekker trainen!


Laat het ook weten als je nog sticks, hockeyschoenen of wat dan ook hebt liggen die deze kinderen kunnen gebruiken.

Project: zwerfkatten

Dit is een initiatief van Stichting Philadelphia om bewoners een leuke, sociale en sportieve invulling van hun zaterdagochtend te geven. Zij worden bijgestaan door een aantal vaste, trouwe vrijwilligers van Athena! Jullie hebben ze vast wel eens gezien op de zaterdagochtend.


Project: twinning Athena –Bulgarije

In het kader van het Twinning project van de KNHB en EHF, waarbij Europese hockeyontwikkelingslanden gekoppeld worden aan sterke Nederlandse clubs, is HC Athena een relatie aangegaan met de Bulgaarse Hockey Federatie (BHF).

In augustus 2016 bezochten twee jonge trainers van HC AthenA Bulgarije, om daar hun bijdrage te leveren aan het zomerhockeykamp in Albena. In het najaar kwam een Bulgaarse delegatie deze kant op en is 5 dagen lang ondergedompeld in het Athena

 
 
Vertrouwenspersonen Athena
Agenda
7-6  ROC Sport & Bewegen
10-6  Laatste speeldag jeugd
10-6  Overleg Jongste Jeugd Dag
11-6  AthenA Dag Seizoen 22/23
13-6  ROC Sport & Bewegen
13-6  Bestuursvergadering
13-6  Nieuwe benjamins 2023-2024 informatieavo
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren