5-_MGL7312.jpg 4-_MGL7434.jpg 2-_BOF9658.jpg 7-_LEX7026.jpg 1-_BOF9640.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sTeamindelingen jongste jeugd volgend seizoen

Nieuwsafbeelding

Hieronder vinden jullie de informatie over de teamsamenstelling voor de jongste jeugd. De teamsamenstellingen worden op 26 juni as bekend gemaakt. Scrool naar beneden voor specifieke informatie per lichting:

Algemeen: waar letten we op bij de teamindeling?

De teamsamenstelling is een behoorlijke puzzel waar de technische staff veel aandacht aan besteedt. We kijken voor de samenstelling naar- en focussen in de ontwikkeling op:

  1. Persoonlijkheid (drive, ‘aanstaan’, lerend vermogen)
  2. Atletisch vermogen (conditie, belastbaarheid, snelheid, motoriek)
  3. Technisch vermogen
  4. Hockeyinzicht

Nieuw: andere aanpak teamindeling D

Komend seizoen starten wij met een nieuwe aanpak: we scheiden de 1e en 2e jaars van elkaar bij het indelen van de teams. De KNHB heeft hier al uitvoerig onderzoek naar gedaan en gaat het landelijk invoeren in 2023/24. Wij starten er nu al mee. Waarom doen we dat?

  • De kinderen krijgen langer gelijke kansen om zich te ontwikkelen: de voorbereiding van de ‘selectie’ op sterkte wordt uitgesteld tot de C.
  • De fysieke verschillen tussen de jongens en meisjes in deze leeftijdsgroep kunnen enorm zijn. Door deze aanpak is de kans groter dat de uitschieters aan de onder- en bovenkant meer gelijkwaardige spelers tegenkomen. Leuker voor iedereen.
  • Deze aanpak voorkomt dat de kinderen die fysiek wat voorlopen en dus sterker, groter of sneller zijn, zich eerder kwalificeren dan de laatbloeiers. Beiden krijgen dezelfde kansen tot de verschillen niet meer zo’n rol spelen.
  • We geloven dat de spelers beter tot ontwikkeling komen als de onderlinge verschillen niet te groot zijn.

Informatie voor E6 naar E8-tallen

De E8-tallen gaan van een kwart veld naar een half veld en spelen in teams van 10 personen (8 tegen 8, met 2 wissels en een – nog steeds – roulerende keeper). Alle E8 teams trainen 2 keer in de week, op de woensdagmiddag onder leiding van de hoofdtrainer Jongste Jeugd (ondersteund door oudertrainers) en op vrijdagmiddag waarbij de training wordt verzorgd door de jeugdcoaches. Deze jeugdcoaches coachen ook de zaterdag het team bij de wedstrijd. De oudercoach is ondersteunend aan de jeugdcoaches en is aanwezig op vrijdagmiddag en zaterdag bij de wedstrijd.

Teams

Jongens
De jongens komen in de teams J8E1, J8E2, J8E3 en J8E4. De J8E1/J8E2 en de J8E3/J8E4 hebben een gelijkwaardig niveau.

Meisjes
De meisjes komen in de teams M8E1 tot en met M8E5. Hier zijn de M8E1, M8E2 en M8E3 gelijkwaardig en de M8E4 en M8E5.

Informatie voor E8 naar D 1e jrs.

De komende periode (in elk geval 20 april en 8 juni) zullen de huidige E8-tallen soms in andere combinaties met elkaar spelen. Dat gebeurt op de reguliere trainingstijden (14.30-15.45)

Teams

Jongens
De eerstejaars D jongens komen in de teams D4, D5 en D6. De D4/D5 hebben een gelijkwaardig niveau.

Meisjes
De eerstejaars D meisjes komen in de teams D4, D5, D6 en D7. De D4 bestaat uit 1e en 2e jaars spelers. De D5/D6 hebben een gelijkwaardig niveau.

Alle D teams trainen 2 keer in de week.

Keeperswens?
In de D-teams hebben we de voorkeur om met vaste keepers te spelen. Mocht jouw kind ambitie hebben om te keepen, laat het de categorieleider dan zo spoedig mogelijk weten.

Informatie voor D1e jrs. naar D2e jrs.

De komende periode gaan we de huidige 1e jaars D (dus volgend jaar 2e jaars) een aantal keer onderling in andere combinaties laten spelen. Dat gebeurt op 20 april en op 8 juni van 16.00-17.15 uur.

Voor de spelers die nu in D1 en D2 spelen (die niet op woensdag trainen) geldt dat zij ook verwacht worden op deze trainingen. Schrijf het dus in de agenda!

NB: in dit overgangsjaar delen we de teams voor het laatst in op traditionele manier, dat betekent dat de teamsamenstelling o.a. afhangt van de vier bovengenoemde punten (persoonlijkheid, atletisch- en technisch vermogen en hockeyinzicht). Het seizoen erop worden de D1 en D2 teams gelijkwaardig.

Teams

Jongens
De tweedejaars D jongens komen in de teams D1, D2 en D3.

Meisjes
De tweedejaars D meisjes komen in de teams D1, D2, D3 en D4. D4 bestaat uit een mix van eerste- en tweedejaars D.

Informatie voor D2e jrs. naar C

De tweedejaars D stroomt volgend jaar door naar de C. Ze komen dan in de ‘bovenbouw’ van het jeugdhockey. Dat brengt een paar veranderingen met zich mee. Wat niet verandert is dat we al druk bezig zijn met de voorbereiding van de teamsamenstellingen volgend jaar. De kinderen worden nu al gezien en de informatie bekend bij de jongste jeugd verhuist mee naar de volgende categorie.

In overleg met de technische staf en categorieleiders worden de kinderen vervolgens in een passend team ingedeeld.

Voor alle 1e/2e teams van de ABC organiseren we selectietrainingen in de laatste weken van juni. Als het relevant is, ontvangt je kind daarvoor een uitnodiging.

Wat betekent dat praktisch?

De komende periode gaan we de huidige 2e jaars D (dus volgend jaar C) een aantal keer onderling in andere combinaties laten spelen. Dat gebeurt op 20 april en op 8 juni op het volgende tijdstip, namelijk van 17.15-18.30 uur.

Voor de spelers die nu in D1 en D2 spelen (die niet op woensdag trainen) geldt dat zij ook verwacht worden op deze trainingen. Schrijf het dus in de agenda! 


Vertrouwenspersonen Athena
Agenda
27-6  Online Witte Rook sessie
28-6  Witte Rook (fysiek) E6 tallen
28-6  Witte Rook (fysiek) E8 tallen
29-6  Witte Rook (fysiek) B jeugd
29-6  Witte Rook (fysiek) A jeugd
30-6  KnotsHockeyClinic voor Vervoerregio Amst
30-6  Witte Rook (fysiek) D jeugd
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren