4-_MGL7434.jpg 2-_BOF9658.jpg 5-_MGL7312.jpg 1-_BOF9640.jpg 7-_LEX7026.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sArbitrage

De arbitragecommissie deelt tijdens de reguliere veldcompetitie scheidsrechters in bij de wedstrijden van de elftallen (junioren O12-O18 en senioren). Daarnaast verzorgt de commissie de cursussen & examens en zorgt zij er voor dat de leden en scheidsrechters geïnformeerd worden over nieuwe regelgeving.

Spelbegeleider bij 3-, 6- en 8-tallen
Wedstrijden van 3-, 6- en 8-tallen worden door zogenaamde spelbegeleiders geleid. Een spelbegeleider is een ouder met hockeyervaring en hij/zij wordt vanuit het team zelf op de wedstrijd gezet. Spelbegeleiders fluiten voor overtredingen EN geven beide teams daarover uitleg. Elk team zorgt zelf voor 1 spelbegeleider, dus, of je nu uit of thuis speelt, je moet altijd een spelbegeleider leveren. Onder het kopje KNHB website vind je een instructieflyer voor Spelbegeleiders en het KNHB District Noord-Holland heeft zelf aandachtspunten voor spelbegeleiders geschreven.

Fluiten zaterdag
Op zaterdag maakt de Scheidsrechterscommissie een planning voor het fluiten van de thuiswedstrijden van de junioren (O12-O18). Het spelniveau (de klasse) en de leeftijd van de spelers (de categorie) enerzijds en het niveau van de beschikbare scheidsrechters anderzijds bepalen wie welke wedstrijd gaan fluiten. Daarbij kiezen we uit onze eigen Bonds-, CS+ en Clubscheidsrechters (CS).
 
Daarnaast zijn dus nodig:
1) ouders die een scheidsrechterscursus hebben gevolgd en het examen hebben gehaald
2) jeugdspelers vanaf O16 die de scheidsrechterscursus hebben gedaan en het examen hebben behaald (dit is een verplichting van de KNHB)

Fluiten op zaterdag wordt gedaan door vrijwilligers en wordt dus niet betaald. Heb je problemen met een ingeplande fluitbeurt? Neem contact op met je teambegeleider. We zoeken dan samen naar een oplossing.

Fluiten zondag
Op zondag fluiten de thuisspelende teams elkaar. De wedstrijdsecretaris probeert de 'koppeltjes' zo goed en gelijkwaardig mogelijk in te delen, en stemt dit af met de arbitrage commissie. Voor wedstrijden in de hoogste klassen proberen we zoveel mogelijk onze eigen CS+ en Bondsscheidsrechters in te delen. Dames 1 en Heren 1 worden door de KNHB voorzien van arbitrage. Voor het fluiten op zondag bestaat een app groep met (on)betaalde scheidsrechters die verbonden zijn aan AthenA. Het inschakelen van (on)betaalde scheidsrechters die niet zijn verbonden aan onze vereniging, is niet toegestaan!
 
Scheidsrechtersexamen
Door het jaar worden de spelregelexamens afgenomen op AthenA. Junioren vanaf 1e-jaars B en Senioren zonder kaart worden persoonlijk uitgenodigd voor het verplichte examen. Ouders en andere geïnteresseerden: je kunt je opgeven voor de online spelregelcursus en het examen door een mail te sturen naar [email protected].

Zie onderstaand filmpje over het Bondsscheidsrechtersexamen van onze "eigen" Sjoerd Gerbrandy.KNHB website
Op de KNHB website vind je bij het tabblad Scheidsrechters de reglementen veldhockey en zaalhockey, maar ook foto's hoe een overtreding aan te geven, elk jaar de briefing aan clubscheidsrechters (en bondsscheidsrechters) en tips voor (ervaren) clubscheidsrechters.

Spelregels Veldhockey: afspeellijst met video’s over spelregels en spelsituaties in het veldhockey 

Spelregels Zaalhockey: afspeellijst met video’s over spelregels en spelsituaties in het zaalhockey


 
Vertrouwenspersonen Athena
Agenda
7-6  ROC Sport & Bewegen
10-6  Laatste speeldag jeugd
10-6  Overleg Jongste Jeugd Dag
11-6  AthenA Dag Seizoen 22/23
13-6  ROC Sport & Bewegen
13-6  Bestuursvergadering
13-6  Nieuwe benjamins 2023-2024 informatieavo
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren