2-_BOF9658.jpg 7-_LEX7026.jpg 5-_MGL7312.jpg 1-_BOF9640.jpg 4-_MGL7434.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'sWelkom bij hockeyclub AthenA

AthenA is een jonge hockeyclub die in 2004 werd opgericht (20 04 2004). De club is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 2100 leden, verdeeld over circa 78 jeugdteams, een Benjaminstrainingsgroep van 95 kinderen, 47 seniorenteams en trimhockeyers. Naast het veldhockey krijgen alle teams van AthenA de mogelijkheid om in de wintermaanden te zaalhockeyen.
 
In 2014 heeft AthenA haar nieuwe clubhuis betrokken, samen met FTSA Fysiotherapie en buitenschoolse sportopvang Woest Zuid. Ook Stichting de Kraanvogel, opvanghuis voor mensen met kanker en hun naasten, heeft onderdak gevonden bij AthenA.
 
 
Onze filosofie
AthenA ligt met haar clubhuis en vijf velden (4x water en 1x zand) en twee oefenveldjes in Amsterdam-Oost, in het deel Watergraafsmeer. AthenA trekt naast de leden en hockeyteams ook wekelijks een groot aantal mensen dat geniet van hockey en alles wat daar bij komt kijken. AthenA is een club met een eigen filosofie; zo zijn er vers fruit, door bar-vrijwilligers zelfgebakken taarten, huisgemaakte broodjes en Turkse pizza. Onze evenementen zoals barbecues, (kerst)diners, feesten en toernooien zijn voor ons een belangrijke pijler naast het hockey. Dit, maar ook minder direct zichtbare zaken, maakt AthenA speciaal en daar zijn we trots op.

Het vraagt echter een grote betrokkenheid van leden en vrijwilligers om hetgeen AthenA zo speciaal maakt ook bij steeds groeiende ledenaantallen te kunnen handhaven. Gelukkig zijn er veel leden die zich in groten getale inzetten voor de club. 

Kernwaarden
AthenA heeft datgene wat haar kenmerkt vastgelegd in een aantal kernwaarden. Onderstaande kernwaarden worden gebruikt om onze acties en beslissingen aan te toetsen om het eigen karakter van AthenA te waarborgen, nu en in de toekomst. 
  • Kwaliteit: AthenA kenmerkt zich door het nastreven van kwaliteit in zowel onze organisatie (professioneel) als in onze diensten zoals onze hockeyopleiding, clubhuis, omgeving etc
  • Eigenheid: we doen dingen anders omdat wij denken dat het beter is
  • Betrokkenheid: we doen het samen; iedereen draagt zijn steentje bij aan het geheel én samen zorgen we dat iedereen zich thuis voelt
  • Duurzaamheid: we hebben aandacht voor duurzaam materiaal én zorg voor ons gebouw, sportcomplex, onze omgeving en elkaar
Omgangsregels
AthenA is zich er bewust van dat, hoe goed we het ook allemaal bedoelen en hoezeer we denken dat ons AthenA enthousiasme verankerd is in ons gedrag, het zo niet hoeft te zijn. Omgangsregels moeten ons behulpzaam zijn, als reflectie of als sturing. Het alcohol- en rookbeleid, dat voor een deel bepaald wordt door wetgeving, is onderdeel van de omgangsregels.
 
Sponsoren
Sponsoren zijn voor AthenA van groot belang. Hun betrokkenheid met AthenA, het hockey, de leden, onze visie, missie en ambitie en hun financiƫle bijdragen, maken dat AthenA nog beter kan presteren, als maatschappelijk verantwoorde vereniging en in de kwaliteit van onze teams en ons hockey.
 
AthenA is een club met betrokken mensen voor betrokken mensen, we heten je dan ook van harte welkom!
 

Route naar AthenA: zie tabblad Contact. Via deze link ga je naar dat tabblad Contact.

Twee maal de schoonheid van ons Sportpark Voorland (-Middenmeer). Met dank aan Stadsdeel-Oost en Fruit4Sport/Universiteit van Wageningen/Wageningen UR en Natuur je beste buur (NJBB)
 
Naast Athena staan 220 fruitbomen van 'Fruit4Sport'. De appels van deze bomen kun je vinden in de KantinA. Ook langs het pad van Athena clubhuis naar veld 4 de bloemenpracht op ons mooi verzorgde sportpark Voorland (-Middenmeer). Met dank aan Sportparkbeheer van Stadsdeel-Oost. 
 
Vertrouwenspersonen Athena
Agenda
7-6  ROC Sport & Bewegen
10-6  Laatste speeldag jeugd
10-6  Overleg Jongste Jeugd Dag
11-6  AthenA Dag Seizoen 22/23
13-6  ROC Sport & Bewegen
13-6  Bestuursvergadering
13-6  Nieuwe benjamins 2023-2024 informatieavo
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren