7-_LEX7026.jpg 4-_MGL7434.jpg 1-_BOF9640.jpg 5-_MGL7312.jpg 2-_BOF9658.jpg
Wedstrijdschema's
Fluitschema'scorona

Update coronabeleid AthenA

aangepast 15 januari 2021

Trainingen Jeudteams van start
De trainingen van de Athena Jeugdteams tot 18 jaar gaan vanaf maandag 18 januari 2021 weer van start. De teams kunnen 1x per week trainen.

Geen competitie
Tot en met de voorjaarsvakantie wordt er geen onderlinge competitie georganiseerd. Of we de competitie daarna kunnen organiseren hangt af van de Corona maatregelen die dan gelden. 

Nog steeds geldt:

 • Heb je klachten: blijf dan thuis.
 • Geen toeschouwers op het complex (tijdens trainingen zijn alleen de trainers aanwezig).
 • Direct naar het veld
 • Gelijk naar huis
 • KantinA is dicht
 • Geen eigen consumpties of maaltijden nuttigen
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Aandacht voor de looproute

 


Aangescherpte maatregelen 15 oktober

 

 

In het kort

·        Alle competities zijn stilgelegd.

·        AthenA organiseert midwintercompetitie en cancelt zaalhockey.

·        Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten met inachtneming van 1,5 meter afstand en in groepen niet groter dan vier personen.

·        Senioren mogen niet trainen. AthenA werkt vervangend plan uit voor senioren (groepjes van max vier personen trainen met inachtneming 1,5 meter afstand).

·        Uitzondering jeugd: zij mogen blijven trainen in teamverband zonder onderling 1,5 meter afstand in acht te hoeven nemen. Het trainingsschema wordt iets aangepast. Ook mag de jeugd (binnen de club) onderlinge wedstrijden spelen. AthenA regelt voor alle jeugdteams onderlinge wedstrijden.

·        Met ingang van 15 oktober 2020 zijn naast de KantinA ook de douches en kleedkamers gesloten. Toiletten en EHBO zijn open.

Uitgebreider

De persconferentie van Premier Rutte heeft helaas ook veel effect op het hockey. Vanaf donderdag 15 oktober gelden aangepaste coronaregels op AthenA. De aangescherpte corona regels die er al waren blijven van kracht. Er mag geen publiek op het complex, geen ouders bij de trainingen, er gelden vaste looproutes, KantinA is dicht en de kleedkamers en douches zijn gesloten. De toiletten blijven nog wel open maar maak hier beperkt gebruik van!

Nieuw: de Athena (Corona) Classes voor senioren
Senioren mogen de komende 4 weken niet meer in teamverband trainen of wedstrijden spelen. Daarom heeft AthenA een programma uitgewerkt waarmee trainen in groepjes van 4  (incl. begeleider/trainer) op 1,5 meter afstand mogelijk wordt gemaakt: de Athena (Corona) Classes. Schrijf je in via: https://www.supersaas.nl/ schedule/HCAthenA/AthenA_ Corona_Classes

Wat betekent dit voor de jeugd?
De jeugd kan geen competitiewedstrijden meer spelen. Er mag nog wel worden getraind door alle jeugdteams. Vanaf 24 oktober zijn er onderlinge wedstrijden geregeld voor alle teams!

 • Let op: het trainingsschema wordt momenteel aangepast zodat er zo mogelijk weer 2 i.p.v. 3 jeugdteams per veld trainen. Houd dit in de gaten!

 • De jeugd gaat in het weekend onderlinge wedstrijden spelen. Wedstrijdschema Jeugd (A t/m F) wordt z.s.m. gepubliceerd op de site en in de app. Houd er rekening mee dat er elk weekend wordt gespeeld.

 • Er worden mixed (j/m) poules gemaakt die we nog op de website/app zullen publiceren.

 • De F en de E spelen tegen leeftijdgenoten.

 • De ABCD zullen voor meer uitdaging ook tegen andere leeftijdscategorieën spelen.

 • Bijna alle wedstrijden vinden plaats op zaterdag. Enkele elftalwedstrijden vinden op zondag plaats (i.v.m. vervanging veld 1).

 • Ieder team regelt zelf elke wedstrijd 1 scheidsrechter.

Midwintercompetitie in plaats van zaalhockey

Zaalhockey (incl. Panasj) wordt voor alle teams gecanceld. Het AthenA bestuur heeft dit besloten naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag 13 oktober en de maatregelen die daar zijn afgekondigd, het oplopende aantal besmettingen, de vraag om het reizen zo veel mogelijk te beperken èn het aantal clubs in Noord-Holland dat zich de afgelopen dagen heeft teruggetrokken uit de zaalhockeycompetitie.

Door alle onzekerheid en de kennis van nu richten we ons op een programma dat kansrijker is voor onze leden. Dat is de midwintercompetitie buiten op het veld. De KNHB werkt momenteel de plannen voor de midwintercompetitie uit. Zodra daar meer over bekend is zullen we die informatie delen. De midwintercompetitie zal voor teams facultatief zijn. Inschrijven is meedoen.

Keepertrainingen jeugd en senioren

De keepertrainingen gaan gewoon door. Hierbij wordt rekening gehouden met maatregelen als 1,5 meter afstand en groepen van maximaal 4 personen bij de senioren.

 
  

Update 29 september 2020

Vanaf 29 september 2020 mogen op advies van de overheid en KNHB geen ouders/toeschouwers meer langs de lijn tijdens trainingen en wedstrijden en blijven clubhuizen gesloten. Dit is op dit moment voor een periode van 3 weken. Hierna neemt de overheid een moment van evaluatie. AthenA neemt de regels erg serieus omdat we willen voorkomen dat we straks helemaal niet meer mogen hockeyen.

In het kort:

 • Geen toeschouwers op het complex (tijdens trainingen zijn alleen de trainers aanwezig; tijdens wedstrijden alleen de scheidsrechters en de begeleiders van het team zoals de coach en de teambegeleider; bij uitwedstrijden van jeugdteams behoren de ouders die rijden tot de begeleiders van het team. Beperk het aantal begeleiders zoveel mogelijk! Ouders die hun kinderen naar de training of een thuiswedstrijd brengen, mogen niet blijven kijken en halen hun kind na de hockeyactiviteit weer op.)
 • Direct naar het veld voor training en wedstrijd
 • Gelijk naar huis na de training en wedstrijd
 • KantinA is dicht
 • Ook geen eigen consumpties of maaltijden nuttigen
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Weer aandacht voor de looproute

Uitgebreider:

Alle trainingen en wedstrijden gaan door!
Het goede nieuws eerst. Alle wedstrijden en trainingen kunnen normaal doorgaan. Daar waar het allemaal om draait: hockey! Er gelden een aantal restricties zodra een team besmet is. Dat lees je hieronder:

Veel informatie is ook te vinden op de website van de KNHB
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/hockeycompetitie-en-coronavirus-hockeyen-met-deze-richtlijnen

KantinA gesloten
Vanaf 29 september is onze KantinA in ieder geval de komende 3 weken gesloten. Toiletten boven zijn bereikbaar. Kleedkamers zijn gesloten. Alle bardiensten vervallen tot nader orde. Het is ook niet toegestaan om eigen dranken of maaltijden na afloop van de wedstrijd of training op het AthenA plein of langs de velden te nuttigen.

Gebruik WC’s en kleedkamers
WC’s zijn bereikbaar via de trap aan de glijbaankant. Buiten de openingsuren zijn deze toegankelijk middels een toegangspas. Per team kan 1 AthenA toegangspas worden aangevraagd via https://dekantina.nl/bestel-athena-team-toegangspas/  De kosten bedragen EUR 5,= per pas. Kleedkamers zijn gesloten.

Toeschouwers

 • Toeschouwers zijn voorlopig niet toegestaan op AthenA.
 • Ouders mogen niet meer naar de trainingen en wedstrijden van hun kind(eren) komen kijken.
 • Ouders leveren hun kinderen af bij  de toegangspoort. Waarna de kinderen zelf naar de velden lopen. Uitzondering hierop vormen de jongste jeugd (Benjamins, F- en E6 jeugd) die mogen door de ouders naar de velden worden gebracht, ouders blijven echter niet wachten langs de velden.
 • Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen!
 • Als kinderen sporten op AthenA voor bijvoorbeeld een training of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk AthenA verlaten.
 • Ook uitgebreide teambesprekingen voorafgaand aan wedstrijden vinden niet plaats op de club, maar online.
 • Personen die tijdens de wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, als spelbegeleider bij de Jongste Jeugd of als scheidsrechterbeoordelaar, mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten na het uitvoeren van de functie de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.

Bijeenkomsten en vergaderingen
Het clubhuis is gesloten voor bijeenkomsten en vergaderingen. De Woest Zuid ruimte en bestuurskamer worden niet gebruikt. Dat geldt voor iedereen. Zoek een oplossing online.

Kleedkamers, toiletten, verbandtrommel en blessure-ijs
 • Alleen de kleedkamers en toiletten boven bij de trap aan de glijbaankant zijn in gebruik
 • Ook het blessure-ijs en de verbanddoos vind je hier
 • Doordeweeks is de eerste kleedkamer in gebruik voor de trainers

Registreren
Registeren is niet meer noodzakelijk. Omdat we alleen AthenA hockeyers of gasten toestaan op onze terreinen die zijn geregistreerd via het digitaal wedstrijdformulier (DWF).

Corona watch/ gastdames en heren
Het Corona projectteam zoekt een team van Corona watchen die op zaterdagen of zondagen tijdens een dienst van twee aaneengesloten uren een oogje in het zeil willen houden tijdens de wedstrijden. Help ons uit de brand: mail [email protected]

Klachten? Blijf thuis en laat je testen!
Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Blijf dan thuis of ga direct naar huis. Je kunt je laten testen op het coronavirus. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Bel voor een afspraak met 0800-1202 (landelijk nummer testafspraak Corona). Blijf verder thuis, zie kopje zelfquarantaine, en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351 (Corona informatienummer).

Laat je je testen vanwege coronavirus gerelateerde klachten en heb je huisgenoten? Zij moeten net als jij thuisblijven totdat de uitslag van de test bekend is.

Aanvoerders: wat te doen bij positieve coronatest speler?

 • Van maandag tot en met vrijdag: is een speler getest en is de uitslag positief? Meld dit direct aan ons coronaprojectteam via een bericht naar [email protected].
 • Weekend: is een speler getest en is de uitslag positief? Neem contact op met:
  • Op zaterdag: positieve coronatest bij een speler WS Jeugd: meld dit bij Charles Dams
  • Op zondag: positieve coronatest bij een speler WS Senioren: meld dit bij Suzanne Kieft
  • Kun je Charles of Suzanne niet bereiken? Neem dan contact op met een van de leden van het coronaprojectteam via [email protected]

Wat doet de GGD?
Bij een positieve coronatest binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team een of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld. Kom je als team onverhoopt in de problemen, schakel dan tijdig met de competitieleiding over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

Zelfquarantaine
Leden zijn verplicht thuis te blijven als het lid in quarantaine is omdat het direct contact heeft gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld. Maak hiervan melding via [email protected]
.

Oranje/rood gebied

Iedereen boven de 12 jaar oud die gedurende de afgelopen weken in een oranje/rood gebied is geweest krijgt het dringende advies om 10 dagen in zelfquarantaine te gaan. Gedurende deze zelfquarantaine periode mag je niet op AthenA, geen afspraken met je team of teamgenoten maken en dus zeker niet komen trainen of spelen.

Vervoer per auto naar training of wedstrijd – dringend advies: draag een mondkapje
Wij adviseren iedereen nadrukkelijk om op weg naar een training en/of (uit)wedstrijd een niet-medisch mondkapje te dragen als je in een auto rijdt met mensen die niet tot jouw huishouden horen. Regel zelf jouw mondkapje. Als je alleen rijdt of met mensen uit je eigen huishouden geldt dit advies niet. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Wij volgen hierbij het advies van het RIVM. Check overigens voor een uitwedstrijd vooraf wat de regels/richtlijnen bij de bezoekende club zijn.

Voor gastteams en bondscheidsrechters

Speel je een uitwedstrijd op AthenA?

 • Zorg dat je in volledige hockeyoutfit aankomt op de club
 • Beperk het aantal teambegeleiders (waaronder bij de jeugdteams ook de chauffeurs vallen) op AthenA
 • Ga direct naar het veld waar je speelt, plattegrond vind je bij de ingang
 • Neem je eigen bidon mee
 • Zorg dat je vlak voor vertrek nog naar het toilet gaan
 • Zorg dat je vlak voor vertrek nog je handen wast.
 • Bondscheidsrechters hebben toegang tot de ruimte van FTSA. Aanvragen via [email protected]

Voor de trainers

Materialenhok en de kas
Er zijn maximaal twee mensen tegelijk toegestaan in het materiaalhok en de kas.

Afspraken met de trainers

 • Is de trainer ziek, ziek geweest of woont samen met iemand die ziek is: meld je af
 • De trainer vraagt de leden voor de training/wedstrijd of iedereen gezond is. Bij symptomen kan de trainer leden verzoeken naar huis te gaan.
 • De trainer zet de oefeningen uit. Dit zal hij of zij met handschoenen doen.
 • Iedereen neemt een eigen stick mee en gebruikt deze alleen zelf.
 • De trainer is de enige die ballen, pionnen en ander materiaal aanraakt.
 • Spelers houden tijdens de training alleen hun eigen materiaal vast (stick en bidon). Zij raken dus geen pionnen en ballen aan.
 • Bidons mogen niet gedeeld worden met elkaar. Neem je eigen bidon mee voorzien van naam.
 • Trainers desinfecteren aan het eind van de training de materialen.     
 
Vertrouwenspersonen Athena
Agenda
6-2  Winter Hockey
8-2  Winter Hockey
8-2  KNHB District Noord-Holland
13-2  Hervatting Veld trainingen O12-18 eerste
13-2  Winter Hockey
13-2  Balkentoernooi O12/14/16/18
15-2  Winter Hockey
hele agenda
Athena tweets
Privacy

Alle Sponsoren